Ferenc Bessenyei

Ferenc Bessenyei (10 February 1919 ? 27 December 2004) was an Hungarian actor. He appeared in 75 films between 1920 and 2001. He was also the husband of Hedi Varadi. ... more on Wikipedia

Ferenc Bessenyei Filmography

tv movie 2001 Zsaruvér és csigavér: A királyné nyakéke as Öreg színész
tv movie 1992 Egy diáktüzér naplója
movie 1988 A másik ember as Bojtár Bálint
movie 1987 Érzékeny búcsú a fejedelemtöl as Bethlen Gábor
tv movie 1986 A falu jegyzöje as Vándory
tv movie 1986 A nagymama as Örkényi Vilmos
movie 1986 Lutra as Narrátor
tv movie 1983 A béke szigete as Alapy Gáspár polgármester
movie 1983 Elveszett illúziók as Dóri Albert
movie 1980 A mérközés as Kurucz elvtárs, megyei rendõrfõkapitány
tv movie 1978 A két Bolyai as Bólyai Farkas
tv movie 1978 Lear király as Lear, Britannia királya
tv movie 1977 Galilei as Galilei
tv movie 1977 Sir John Falstaff as Falstaff
tv movie 1976 A szerelem bolondjai as Harter Nándor
tv movie 1976 Csongor és Tünde as Tudós
movie 1976 Labirintus as Bíró
movie 1976 Talpuk alatt fütyül a szél as Farkos Csapó Gyurka
movie 1975 Hugó, a víziló as Narrator
tv movie 1975 KapupéNz
tv movie 1975 Keresztút as Storekeeper
tv movie 1974 Intökönyvem története as Dallos, Sándor
tv movie 1974 Méz a kés hegyén as I. Péter orosz cár
tv movie 1974 Volpone as Leone
tv movie 1973 A Lámpás as Buzsáky
tv movie 1973 Az 1001. kilométer as Szerzõ
tv movie 1973 Cserepes Margit házassága as Cserepes Ferenc
tv movie 1973 Trójai nök as Poszeidon
movie 1973 Tüzoltó utca 25.
tv movie 1972 A csodadoktor as Olasz Pál, a csodadoktor
tv movie 1972 A tüz balladája as Kovácsmester
movie 1972 Harminckét nevem volt as Gombos-Götz
tv movie 1971 A fekete város as Görgey Pál, alispán
tv movie 1971 A képzelt beteg as Argan
movie 1971 Hahó, Öcsi! as a Sárkány
tv movie 1971 Ágis tragédiája as Leonidas
tv series 1971 Rózsa Sándor as Mesélõ
movie 1970 Szerelmi álmok - Liszt as Vörösmarty
movie 1970 Ítélet as Dózsa György
tv movie 1969 Az ember tragédiája
movie 1968 Az utolsó kör as Venczel, István
movie 1968 Egri csillagok as Bálint Török
movie 1967 A koppányi aga testamentuma as Csomai kapitány
movie 1967 Az özvegy és a százados as Donner János
movie 1966 Aranysárkány as Dr. Barabás
movie 1966 Egy magyar nábob as Kárpáthy János
movie 1966 Fény a redöny mögött as Detektív
movie 1966 Fügefalevél as Pattantyús,fõszerkesztõ
movie 1966 Sok hüség semmiért as Orvos
tv movie 1965 A helység kalapácsa as Széles tenyerü Fejenagy
movie 1965 A köszívü ember fiai as Magyar tábornok
movie 1965 Iszony as Bodolay
movie 1965 Pacsirta as Latintanár
tv movie 1964 Az idegen ember
movie 1964 Ha egyszer húsz év múlva as Takács Sándor
movie 1964 Már nem olyan idöket élünk as Vezérigazgató
movie 1964 Másfél millió as Igazgató
tv movie 1963 Fáklyaláng as Kossuth Lajos
movie 1963 Isten öszi csillaga as Béla bácsi
movie 1962 Délibáb minden mennyiségben as Kálmán
movie 1962 Fagyosszentek as Gyepes Sándor
movie 1962 Húsz évre egymástól as Bálint, István
movie 1962 Napfény a jégen as Rezsõ
movie 1961 Alba Regia as Soviet major
movie 1961 Dúvad as Ulveczki Sándor
movie 1961 Nem ér a nevem as Baracsi
movie 1961 Puskák és galambok as Boda
movie 1961 Zápor as Miskei
movie 1960 Az arc nélküli város as Takács Imre ezredes
movie 1960 Légy jó mindhalálig as Igazgató
movie 1960 Virrad as Vándor ezredes
movie 1959 Kölyök as Igazgató
movie 1957 A császár parancsára as Hajnóczy
movie 1957 Láz as Szabó Barna
movie 1956 Hannibál tanár úr as Hannibál
movie 1956 Keserü igazság as Sztankó
movie 1956 Szakadék as Böröcz Horváth
movie 1955 Különös ismertetöjel as Szabó, Imre
movie 1953 A harag napja as Sós Ferenc
movie 1953 A város alatt as Géza
movie 1953 Föltámadott a tenger as Gábor Áron
movie 1953 Ifjú szívvel as Varga, igazgató
movie 1953 Kiskrajcár as Turi
movie 1952 Ütközet békében as Antal
movie 1951 Gyarmat a föld alatt as Strumpf
movie 1951 Teljes gözzel as Pongrácz
movie 1951 Vihar as Povereczi Gaspar, a Tsz elnok
movie 1920 Masamód

Ferenc Bessenyei on Youtube


Badacsonyi Kéknyelűt - Morvai Károly zenéje, Szondy István szövege Hat nap óta szól a nóta - Angyal Armand zenéje, Adorján Sándor szövege Kísér: Berki ...


Sanzon.


István Bessenyei's Video-blog.


Hegedűs a háztetőn a Vígszínházban, rendező: Eszenyi Enikő. Tevje szerepében: Reviczky Gábor és Hegedűs D. Géza.