Karel Zeman

Karel Zeman (November 3, 1910 - April 5, 1989) was a Czech film director, artist, production designer and animator. Because of his creative use of special effects and animation in his films, he has often been called the "Czech Melies." ... more on Wikipedia

Karel Zeman Filmography

movie 1980 Pohádka o Honzíkovi a Marence
movie 1978 Carodejuv ucen
movie 1974 Morský sultán. Sestá cesta námorníka Sindibáda
movie 1974 Pohádky tisíce a jedné noci
movie 1974 Zkrocený démon. Sedmá cesta námorníka Sindibáda
movie 1973 Létající koberec. Pátá cesta námorníka Sindibáda
movie 1973 Magnetová hora. Ctvrtá cesta námorníka Sindibáda
movie 1973 V zemi obru. Tretí cesta námorníka Sindibáda
movie 1972 Druhá cesta námorníka Sindibáda
movie 1971 Dobrodruzství námorníka Sindibáda
movie 1970 Na komete
movie 1967 Ukradená vzducholod
movie 1964 Bláznova kronika
movie 1962 Baron Prásil
movie 1960 Laterna magika II
movie 1958 Vynález zkázy
movie 1955 Cesta do praveku
movie 1955 Pan Prokouk, prítel zvírátek
movie 1953 Poklad Ptacího ostrova
movie 1950 Král Lávra
movie 1949 Inspirace as Himself
movie 1949 Pan Prokouk vynálezcem
movie 1949 Vánocní sen
movie 1948 Pan Prokouk filmuje
movie 1947 Pan Prokouk ouraduje
movie 1947 Brigády
movie 1947 Pan Prokouk v pokusení
movie 1946 Krecek
movie 1946 Podkova pro stestí

Karel Zeman on Youtube


Klassische Jules Verne Verfilmung des tschechischen Regissuers Karle Zeman. Mehrfach ausgezeichnet. Deutschsprachige DVD.


Home made trailer for influential Czeck AnimationThe Fabulous Baron Munchausen (Baron Prásil) directed by Karel Zeman.


Vynález zkázy (The Fabulous World of Jules Verne), Baron Prášil (The Fabulous Baron Munchausen) - Karel Zeman - Japanese Trailer.


Brontosaurus.