Salah Abouseif

Salah Abu Seif (Arabic: ???? ???????, ?al?? Ab? Sayf) (May 10, 1915 ? June 23, 1996) was one of the most famous Egyptian film directors. He is considered to be the godfather of the realistic cinema in Egypt. Many of the 41 films he directed are considered Egyptian classics. ... more on Wikipedia

Salah Abouseif Filmography

movie 2002 Al-naama wa al tawoos
movie 1991 Al-moaten Masry
movie 1986 Al-bidaya
movie 1981 Al Qadisiyya
movie 1981 Al-saqqa mat
movie 1977 Wa sakatat fe bahr el-asal
movie 1976 Sana oula houb
movie 1973 Hammam al-Malatily
movie 1971 Fajr al islam
movie 1968 Al-qadia 68
movie 1967 Al-zawja al-thaniya
movie 1966 Al-Kahira thalatin
movie 1963 La wakta lil hub
movie 1963 Ressalah min emraa maghoula
movie 1962 La tutfi el shams
movie 1961 Bidaya wa nihaya
movie 1960 Bayn el samaa wa el ard
movie 1960 El banat waal saif
movie 1960 Lawet el hub
movie 1959 Bint sabatashar
movie 1958 Ana hurra
movie 1958 El tarik el masdud
movie 1958 La anam
movie 1958 Mugarem fi ijaza
movie 1957 El fatawa
movie 1957 El wessada el khalia
movie 1957 I Never Sleep
movie 1956 Shabab emraa
movie 1954 El wahsh
movie 1953 Raya wa Sekina
movie 1952 El hub bahdala
movie 1952 El osta Hassan
movie 1952 Laka yom ya zalem
movie 1950 El sakr
movie 1950 Sibuni aghani
movie 1949 Shari al-bahlawan
movie 1948 Mughamarat Antar wa Abla
movie 1947 Al-muntaqim
movie 1945 Dai'iman fi qalbi
movie 1944 Gharam wa intiqam

Salah Abouseif on Youtube


Extraits d'une émission de France Culture intitulée Villes-Monde "Babel", dans laquelle le réalisateur irakien Abbas Fahdel évoque sa ville natale Babylone. ...


"فجر العالم": فيلم روائي طويل للمخرج العراقي عباس فاضل تجري أحداثه في منطقة الأهوار، جنوب العراق، أثناء الحرب العراقية الإيرانية وحرب الخليج . الفيلم من بطول...